Frågor & svar

Frågor & svar

Undrar du över något annat än det du kan läsa här? Välkommen att höra av dig!

Hur gör man för att boka dig?

Hör av dig via mejl och berätta lite om din högtid. Om du inte vet så mycket ännu, så räcker det bra med datumet. Tveka inte att fråga om du undrar över något, stort som smått.

Hur går det till sen?

Ibland träffar jag mina kunder i förväg, men oftast hörs vi bara per mejl och telefon. Låtvalet gör ni förstås själva, men om ni behöver inspiration eller vägledning hjälper jag er gärna. När låtvalet är färdigt meddelar ni mig vad ni önskar. Vid begravningar sker planeringen mer koncentrerat under kortare tid, så då brukar jag ha tätare kontakt med de anhöriga. Vid vigslar kan planeringen vara utspridd över flera månader, och då hörs vi när det dyker upp funderingar. Jag är på plats i god tid innan vigseln eller begravningen, för att ställa i ordning det jag behöver innan era gäster anländer.

Hur ska man tänka när man väljer låtar?

Tänk inte att ni måste välja något vanligt eller ”korrekt”. Alla låtar kan nämligen göras i en passande, stämningsfull version. Så fokusera på att ni tycker om texten och berörs av den. Välj kanske något som ni har minnen till, något som får er att tänka på en viss händelse eller person, eller en låt vars text känns rätt i hjärtat. Rock kan bli jazz, schlager kan bli singer-songwriter, techno kan bli visa – allt är möjligt! Hör gärna av dig om du har funderingar kring specifika låtar och undrar vad jag kan göra av dem.

Behöver du inspiration? Kika på mina tipslistor i Spotify, för bröllop eller för begravning.

Hur många låtar ingår när du sjunger vid vigsel eller begravning?

I en vigsel- eller begravningsgudstjänst ryms ofta två solosånger. Det beror på hur många psalmer eller annan musik man väljer att ha i programmet. Prästen eller officienten hjälper er att komma fram till vilka musikinslag som ska ingå i ceremonin. Vid borgerliga ceremonier är programmet (och antalet låtar) ännu friare att utforma som ni själva önskar.

Har du referenser i form av tidigare kunder?

Absolut, läs här vad tidigare kunder sagt.

Önskar du anlita mig som solist vid begravningen?

Lyssna: